Här ser ni skälet till att alla i GT Rally var en aning upprörda igår. Inte för att Gustav och Peter förmodligen förlorade chansen på klassegen just här, det finns fler anledningar till det, utan för vad som kunnat hända om omständigheterna varit bara en aning annorlunda. Kvinnan halvspringer över vägen och pratar i mobilen. Hon är inte medveten och att det närmar sig en rallybil som just här är på väg mot henne för fullt på treans växel för att därefter växla ner till tvåan och ta höger i vägbytet. Enligt vittnen ropar övriga publiken åt henne och när hon till slut förstår att det är henne de hojtar på, hon talade ju som sagt i mobilen, ser hon sig om åt fel håll, mot startplatsen. Gustav får henne i synfältet när hon dyker upp på vägen efter att tidigare varit skymd av några buskar och då är hon cirka 15 meter från bilen. Hade Gustav inte väjt till vänster samtidigt som han bromsade, hade hon hamnat ungefär mitt fram på huven. Ni ser själva hur nära det är och Gustav är helt ur spåret ute i lösgruset. Tänk tanken på vad det skulle ha inneburit för kvinnan, Trelleborgs motorklubb, rallysporten och Gustav. Usch, vilken hemsk tanke! Jag har heller inte något bra svar på vad som skulle gjorts annorlunda. Möjligen att vi, som får betraktas som en van rallypublik, hjälps åt att förhindra att sådana situationer uppstår. Bilden har jag fått från Sebastian Ek som påpassligt nog råkade befinna sig just där fast han var på väg hem.

Gustav och Peter slutade på en andraplats i klassen, två sekunder efter bröderna Edquist. Det fanns som sagt fler skäl till de inte kunde knyta ihop säcken och stå som segrare i Falsterbosprinten, men det berättar jag vidare om i reportaget som kommer någon gång på måndag på www.gtrally.se

Vi ses i Simrishamn och Simrishamnsmixen den 5:e April. Då börjar allvaret…